مقوا کارتی، مقواییست که مقاومت بسیار بالاتری نسبت به کاغذهای معمولی و کاغذهای تحریر دارد و دارای ضخامت بیشتری است اما در عین حال جنس بسیار منعطفی نیز دارد. این مقوا گرماژ و ضخامت بسیار زیادی نسبت به دیگر مقواها ندارد و حتی وزن و ضخامت کمتری نیز نسبت به سایر آنها دارد، اما نکته اینجاست که این گرماژ پایین باعث کاهش مرغوبیت آن نشده است و این مقوا از لحاظ کیفیتی بسیار مناسب و مطلوب است.
مقوای شومیز نام دیگر مقوای کارتی است که خیلی از افراد این مقوا را با این اسم میشناسند. شومیز یا Chemise کلمهای فرانسوی است که در واقع برای اشاره به انواع مقوای کارتی به کار برده میشود. تولیدکنندگان مقوای شومیز، آن را در دو نوع مات و براق تولید کرده و به بازار عرضه میکنند.
این نوع مقوا به دلیل داشتن ویژگیهای متنوع، کاربردهای متفاوتی در صنایع متنوع دارند. از جمله این ویژگیها میتوان به ضخامت مقوای کارتی، وزن مقوای کارتی و برش راحت آنها اشاره کرد.
ویژگیهای مقوای کارتی:
ویژگیهای مقوای کارتی، ویژگیهای مطلوبی هستند که به موازات قیمت مناسب این مقوا نسبت به سایر مقواهای همرده خود، باعث شده است تا این نوع مقوا طرفداران زیادی در صنایع متفاوت پیدا کند. از جمله مهمترین ویژگیهای مقوای کارتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقوای کارتی دارای بافت انعطافپذیر نسبت به سایر مقواهاست
- این نوع مقوا دارای قابلیت چاپ با مدلهای مختلف پرینتر لیزری و جوهرافشان ( همان سیاه و سفید و رنگی) را دارد
- مقوای کارتی دارای تنوع رنگ بسیار بالا و مرغوبی است که دایره استفاده آن را در نوع خود گستردهتر کرده است
- این مقوا دارای قابلیت چاپ ریسو است
- این نوع مقوا دارای بافتی متالیک و همچنین گلاسه است
- هر دو شکل مات و براق مقوای کارتی در سطح بازار موجود است
- مقوای شومیز یا کارتی قدرت حفظ شکل بیشتری نسبت به بسیاری از مقواهای دیگر را دارد
کاغذ تحریر ، از چاپ تجاری تا سرمایه گذاری
کاربردهای مقوا کارتی
کاربردهای مقوای کارتی به نوع کیفیت تولیدی آنها بستگی دارد و باتوجه به ویژگیهایی که دارد، کاربردهای آنها با هم تفاوت دارد. این نوع مقوا باوجود اینکه مقاومت خیلی خوبی دارند، قیمت بسیار پایینی نسبت به دیگر متریالهای مورد استفاده برای چاپ دارند و به همین دلیل یکی از پرطرفدارترین انواع مقوا به شمار میروند.
مقوا کارتی با دو کیفیت معمولی و مرغوب تولید میشود و این دو مدل از لحاظ نوع بافت و ضخامت با هم متفاوت هستند و بر اساس همین تفاوتها در جاهای مختلفی از آنها استفاده میشود، برای مثال از مقوای کارتی نوع معمولی برای جداسازی بخشها در زونکنها استفاده میشود و مقوای کارتی نوع مرغوب در چاپ کارت ویزیت کاربرد دارد.
یکی از رایجترین کاربردهای مقوای کارتی یا شومیز میتوان به طراحی و چاپ انواع جلدهای کتابی اشاره کرد که به کمک چسب بر روی کتاب فیکس میشوند. توانایی بیشتری که مقواهای کارتی نسبت به کاغذهای تحریر، چاپی و دیگر کاغذهای معمولی؛ برای حفظ شکل دارند نیز از جمله موارد مهمی است که باعث شده است تا علاوه بر استفاده به عنوان جلد، این نوع مقوا در تولید بستهبندیهای متفاوت نیز پرکاربرد باشد و نیاز به استفاده از آن به شکل چشمگیر احساس شود.
در ادامه چند مثال از کاربردهای مقوای کارتی برای شما خواهیم زد:
- مقوای کارتی به دلیل مقاومت بیشتر نسبت به کاغذ معمولی برای جلد کاتالوگ مورد استفاده قرار میگیرد.
- از مقوای کارتی در بسته بندی استفاده میکنند ( البته باید بدانید که بسته بندیهای تولید شده از مقوای کارتی مقاومت بسیار بالایی ندارند و برای بستهبندی جعبههای سخت کاربرد ندارند. معمولاً از مقوای شومیز برای بستهبندی انواع جعبههای ساده و کوچک مانند جعبه پماد و داور استفاده میشود.)
- بسیاری از کسب و کارها برای طراحی و چاپ کارت ویزیت از مقوای شومیز یا همان کارتی استفاده میکنند.
- از مقوای شومیز همچنین برای طراحی و چاپ جلد کتاب نیز استفاده میشود. ( نکتهای که در مورد این کاربرد از مقوای شومیز وجود دارد این است که جلد گالینگور را با جلد شومیز اشتباه نگیریم چون این و با هم تفاوتهای اساسی دارند.)
- این نوع مقوا به دلیل انعطافپذیری مرغوب و همچنین رنگهای متنوع و گوناگونی که دارد، در مدارس و آموزشگاهها برای ساخت انواع کاردستی استفاده میشود.
- استفاده از این نوع مقوا برای امور تبلیغاتی و برندسازی میتواند هزینههای شما را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
قیمت روز کاغذ و مقوای گلاسه ، مقوای ایندربرد و سایر انواع کاغذ و مقوا در بازار ایران
کاربرد مقوای شومیز کارتی
مقوای شومیز کاربردهای وسیعی دارد و این را در قسمتهای قبلی به خوبی درک کردیم، حالا جالب است بدانید همین کاربردها تبدیل به یک عامل اصلی برای ترغیب افراد نسبت به استفاده از این نوع مقوا در امور گوناگون، شده است. کاربرد این مقوا به دلیل نوع بافت و ضخامت بالای آن متنوع است. از جمله رایجترین کاربردهای مقوای کارتی میتوان به مواردی همچون:
- جهت بسته بندی کالاها جهت حمل نقل
- ساختن انواع کاردستی در مهدکودک ها و مدارس ابتدایی و راهنمایی
- طراحی کارت ویزیت و کارت پستال و کارتکس
- برای درست کردن جلد کتاب و کاتالوگ
- ساخت پوشه و فولدر، کارتکس، تولید فرم
- درست کردن انواع کارتهای بازی
- ساخت کارتهای تجاری اشاره
- به عنوان جدا کننده در زونکن
- می توان برای درست کردن جلد دفتر خاطرات
- برای درست کردن پوشهها
- ساخت جعبههای کوچک مانند جعبه صابون،انواع دارو و پماد
اشاره کرد.
- نکته مهم اینجاست که برای طراحی و چاپ کارت ویزیت با مقوای کارتی باید از نوع مرغوب این مقوا با وزن 250 گرم استفاده شود. البته کاربردهای مقوای کارتی تنها به همین موارد محدود نمیشود.
از دیگر کاربردهای مهم این نوع مقوا میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- ساخت کارت پستال
- ساخت کارتهای بازی
- جداسازی بخشهای مورد نیاز در زونکن
- ساخت جلد کاتالوگها
- ساخت انواع جعبههای ساده و کوچک (مانند جعبه داروها و پمادها)
ضخامت و وزن مقوا کارتی
به صورت کلی همهی مقواها از چندلایه متفاوت تولید میشوند و تعداد لایههای استفاده شده در آنها بهطور مستقیم با ضخامت و وزن مقواها در ارتباط است. مقوای کارتی هم به دلیل داشتن کاربریهای متنوع در ضخامتهای مختلفی تولید میشود. برای مثال میتوان گفت ضخامت مقوای کارتی برای استفاده در چاپ کارت ویزیت کمتر از نوع دیگر آن که در بستهبندی استفاده میشود، است.
همچنین مقوای کارتی در وزنها و گرماژهای گوناگون تولید و عرضه میشود. این نوع مقوا را میتوانید از گرماژ 135 تا گرماژهای بالاتر با وزنهای بیشتر در بازار پیدا کنید.